Bye 2020, Hello 2021!

Er zijn vele manieren om 2020 achter je te laten. Je kunt er met een glimlach naar terug kijken, maar je kunt ook denken WTF was dit voor een K jaar. Corona gaf mij juist de rust om mijn leven onder de loep te nemen en eens kritisch te kijken wat me nu echt gelukkig maakt en wat ik liever los laat. Grenzen aangeven, balans vinden en voor mezelf kiezen. Dat is 2020 voor mij.

Het thuiswerken liet me zien dat ik veel efficiënter kan werken en dat ik niet tijd of aan huis gebonden ben. Hierdoor had ik uiteindelijk meer tijd om met mijn vriend samen te werken die een eigen sportschool heeft. En wat blijkt: mijn hart gaat echt sneller kloppen als ik marketing en communicatie projecten draai die direct of indirect te maken hebben met gezondheid. Conclusie: ik ga kritischer freelance werk op pakken. Het onderwerp moet me raken, zodat werken niet als werken voelt want vanuit je passie aan de slag gaan levert echt energie op! .


Heb jij je jaar al geëvalueerd en plannen gemaakt voor het nieuwe jaar? Pak je notebook, een kop thee, of een wijntje erbij en ga er eens voor zitten. De onderstaande vragen helpen je om meer helderheid te krijgen.


2020

 • Neem even de tijd om door jouw jaar te gaan. Wat is er per maand gebeurd? Mooie momenten, of juist de minder mooie momenten. Schrijf stapsgewijs en per maand je jaar uit. Denk hierbij aan werk, privé, fysiek en mentale momenten.

 • Wat heb je los moeten laten? Wat werkte er niet voor je?

 • Waar ben je het meest dankbaar voor?

 • Wat heeft 2020 je geleerd? Wat is je levensles voor dit jaar?

 • Wat of wie mag je vergeven?

 • Had je een bron, hulpmiddel of iemand die je geholpen heeft?

 • Wat was 2020 in een zin?

 • En wat was 2020 in een woord?


2021

 • Welke grens wil je in 2021 aangeven? (Waar zeg je specifiek NEE tegen?)

 • Welke patronen en herhalingen wil je in 2021 voorkomen?

 • Wat wil je in 2021 voelen? Ervaren? Omarmen?

 • Wat is je intentie voor 2021?


En nu je dit hebt uitgewerkt: wat gaan je doelen zijn voor 2021? De doelen mogen zo groot of klein zijn als jij wilt. Neem je tijd, werk ze uit en leg je intentie bij deze doelen. Waar aandacht naartoe gaat, groeit. Wat ga jij laten groeien in 2021?

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Frozen

Logo_NINE_black.png